Er XXL sin nettbutikk optimal?

Hei! I dag er oppgaven å vurdere XXL sin nettbutikk, noe jeg tror er en oppgave jeg kan lære en del av. Som jeg har nevnt i mine tidligere innlegg er vi nå i del 3 av faget digital markedsføring. I denne delen skal vi som gruppe sette opp en nettbutikk, noe som er veldig interessant og lærerikt. Ved å vurdere en nettbutikk kan dette gi meg en oversikt over «pros og cons», noe som kan være til hjelp når jeg selv skal opprette en nettbutikk.

Jeg skal vurdere XXL ved hjelp av 10 ulike kriterier (Inevo 2020).

1. Førsteinntrykk

XXL sin nettbutikk gir uten tvil et godt førsteinntrykk. Det første man legger merke til når man klikker inn på siden er hvor ryddig og oversiktlig de ulike elementene er. Dette gjør at inntrykket virker svært profesjonelt. Et annet element man tidlig legger merke til, er fargebruken. XXL har bygget om et enormt merkevare, og fargebruken er noe av det som har skapt en sterk kjennskap og relasjon til XXL. De har også klart å fremheve fordeler som nettbutikken har, som for eksempel fri frakt og gratis retur. Dette er noe som gjør at mulige kunder uten tvil vil bli fristet til å handle.

2. Synlighet

Synlighet er noe som er viktig for en nettbutikk. Om nettbutikken er vanskelig for en kunde å finne vil dette gjøre det vanskelig for bedriften selv å vokse.

XXL har gjort en meget god jobb når det kommer til synlighet. Om man gjennom google søker etter ulike produkter, spesielt innenfor sport og trening vil XXL sin nettside dukke på toppen av søkeresultatene.

3. Brukervennlighet

Brukervennlighet er også noe som XXL er gode på. Det å kunne finne fram til ulike produkter på en praktisk og enkel måte er viktig for en hver kunde. XXL sin nettside er oversiktlig og enkel å bruke, noe som er en stor fordel for kundene. Ved bruk av et søkefelt og ulike filtere gjør dette at å finne fram til et spesifikt produkt på nettsiden veldig enkel.

4. Kjøpsprosess

Kjøpsprosessen er et viktig element i en hver nettbutikk. Dette omhandler hvor enkelt og rask man kan gjennomføre et kjøp, uten at dette skal være til bry for kunden. XXL har håndtert kjøpsprosessen på en tilfredsstillende måte. Helt enkelt ved å trykke på «kjøp» knappen vil du legge produktet inn i en «handlekurv». Videre kommer du inn hvor du legger inn bankkort informasjonen, for å så bruke bankID. Som sagt, en veldig enkel kjøpsprosess.

5. Hastighet/teknologi

Dette kriteriet handler om hvor fort du kommer inn på nettbutikken. Når du søker på XXL.no, vil du komme rett inn på nettsiden. Men hastigheten avhenger også av nettverket til brukeren selv, men på XXL sin side er hastigheten god.

6. Kundetilfredshet

Kundetilfredshet er noe som er viktig for hver og en. En kunde som er usikker vil fort ønske å se hvordan tilbakemeldinger andre har gitt samme produkt. På nettsiden til XXL kan man enkelt trykke på «produktomtale», hvor man kan se hva andre har sagt om produktet. Dette kan være med på å skape trygghet for kunden, og vil være med på å hjelpe til å fristen kunden til å velge produktet, selv ved usikkerhet.

7. Trygghet

Trygghet går ut på at kunden føler seg trygg på bedriften selv. Får man det man faktisk kjøper? og hva om det er en feil eller produktet ikke passer? XXL har uten tvil skapt en trygghet rundt sin nettside og sine produkter. Her er man garanter å få det man kjøper. Om produktet er for eksempel i feil størrelse, vil det være svært enkelt å bytte. XXL har gratis retur å bytte garanti, som gir kunden trygghet.

8. Kundekommunikasjon

Kundekommunikasjon er noe XXL er gode på. Man kommer lett i kontakt med noen fra kundeservice, og for fort svar ved eventuelle spørsmål. Man har muligheten til både å ta kontakt over telefon, e-post og chat. Man kan også finne fram til «ofte stilte spørsmål», hvor du muligens kan finne svar på det du lurer på uten å ta kontakt i det hele tatt.

9. Priser/utmerkelser

XXL vant årets handelsprisen i 2014.

10. Konsept og strategi

XXL sitt konsept og strategi er lett å forstå. For mulig kunder som ikke har hørt om XXL før vil det være svært enkelt å forstå konseptet. Konseptet stråler ut ved første øyekast på nettsiden, nemlig sport, aktivitet og friluftsliv. Dem har klart å skape et merkevare som er kjent for svært mange personer, noe som er en sterk fordel.

Oppsummering

For mer virker det som om XXL har lagt inn mye arbeid på deres nettside. I mine øyne skårer den høyt på alle 10 kriteriene, noe som er svært godt gjort. XXL sin nettside er veldig gjennomført, og stråler av høy kvalitet.

Kilder:

https://www.xxl.no/

https://inevo.no/blogg/hvordan-vurdere-din-nettbutikk/

Av Stian Bekstrøm

Student ved Høyskolen Kristiania

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *