Hvordan bygge et merkevare fra ingenting?

Dette innlegget er en oversatt og forbedret versjon av et dybdeinnlegg. Dybdeinnlegget jeg har valgt er «How to build a brand form nothing«. Jeg presiserer at denne teksten er en oversettelse av dybdeinnlegget som er skrevet av Hiten Shah.

Hvordan bygge et merkevare fra ingenting

I Leo Widrichs første måneder som medstifter av Buffer skrev han to til tre gjesteblogginnlegg hver dag. Han begynte i selskapet i Januar 2011, og i April hadde han fått merkevaren deres omtalt i over 100 blogger. I løpet av 9 måneder hadde de registrert seg over 100.000 brukere.

Folk kaller det Leo gjorde for «innholdsmarkedsføring», «kundeoppkjøp» og «å gjøre ting som ikke skaleres», med det går glipp av det større bildet.

På ni korte måneder, bygget Leo Buffer til et meningsfylt merkevare.

Viktigheten av merkevare

«Du bygger et merkevare når du har skåret ut et stykke av folks hjerner.»

Tenk på hvorfor Amazon er så vanedannede – de har en del av hjernen vår. Når vi tenker på å kjøpe nesten hvilket som helst produkt, er vår første tanke å gå på Amazon og få det til den laveste prisen. Jeg vet at jeg kan åpne appen, trykke to ganger og ha den hjemme om to dager.

I de tidlige dagene betyr det å bygge et merke at du begynner å få direkte, **unattribuerte** besøkende som kommer til nettstedet ditt. Dette er folk som besøker nettstedet ditt uten grunn, bortsett fra at du har hugget ut en liten bit av hjernen deres. De hadde en tanke, og det utløste dem til å lage en linje for nettstedet ditt.

På lang sikt betyr dette at merkevaren din sprer seg. Fordi du har en plass i folks hoder, tenker folk på det, og det betyr at de vil snakke om deg og fortelle vennene dine.

Det er derfor å bygge et merkevare er så viktig. Det er hva som får deg av tredemølla av «Gjøre ting som ikke kan skaleres» og for deg mot ekte vekst.

For å bygge et merkevare fra ingenting, trenger du to ting: nyhet og repitisjon.

Nyhet

Nyhet: kvaliteten av å være ny, original eller uvanlig.

Siden 1999, 37signals har skrevet blogginnlegg om hva dem har gjort, hvorfor de har gjort det, og hva dem tenker om å bygge sin virksomhet. Ingen andre delte hva hvordan de balanserte å bygge produkt med rådgivning, eller hvordan de gjorde A/B testing av deres SaaS virksomhet.

De er plakatbarnet i SaaS for å skape nyhet rundt merkevare ved å dele, utdanne og hjelpe andre mennesker å lære.

Her er hvordan vi definerte nyhet for vårt merkevare tidlig på KISSmetrics:

Vi vil dele hvem som helst og alle sammen sin markedsføringsanalyse, så lenge det er av høy kvalitet og virkelig nyttig.

Vi definerer vårt merkevare ved å være hjelpsomme, og det gjorde vår Twitter bruker til den «go-to» plassen for markedførere til å lære mer om analytisk. Over tid vokste vi vår Twitter følgerbase til 200.000+ mennesker, alle 100% organisk, uten å bruke en krone.

Her er hvordan Leo definerer nyhet for Buffer´s merkevare:

Hvordan gjøre det bra på Twitter, med eller uten Buffer.

Over tid, har dem injisert mer nyhet til merkevare med dem vitenskapelige tilnærming til lykke og produktivitet og deres radikale tilnærming til selskapets åpenhet. De var i stand til å holde nyheten frist og få den til å vare, fordi den kom fra et autentisk og ekte sted.

For å bygge et merkevare, kan du ikke bare snakke om nyheter. Du må faktisk sette den inn i praksis og skape en ny opplevelse for mennesker.

Repetisjon

For å skjære ut en plass i hjernen til noen, må du komme i hodet på noen om og om igjen til du er der for å bli. Du trenger repetisjon.

Innholdet i innholdsmarkedføringen er nøkkelen her:

Innhold kan være en «tweet», et «Facebook innlegg», et «blogginnlegg» eller noe som kan produseres og distribueres gjentatte ganger.

Kraften i innholdet er at det kan skaleres, både når det gjelder det uendelige antallet mennesker som kan konsumere et enkelt innhold, og de utallige måten innholdet kan pakkes og produseres på. den skalaen er det som skaper repetisjonen som lager merkevaren.

Når Leo snakker om hans gjeste blogg strategi, understreker han viktigheten av «Velg kvantitet fremfor kvalitet.» Sagt annerledes:

Folk overvurderer ofte stoffets substans og undervurderer gjentagelse av merkevare.

Leo holdt stoffet smalt og sentrert helt og holdent rundt hvordan man gjør det bra på twitter. Han satte fokus på repetisjon og la ut over 150 gjesteinnlegg, og det var det som gjorde Buffer en autoritet på de beste måtene å bruke twitter på.

På Quick Sprout bygde vi et merkevare gjennom min medstifter Neil Patel. Vi satte neste identiske bilder av ansiktet hans på forsiden, sidefeltet til bloggen, på han twitter, på hans personlige nettside og mer. All den repetisjonen gir et minneverdig inntrykk og stjeler en plass i hodene på folk.

Flere eksempler på repetisjon som bygger på merkevaren

På AdEspresso drikker hvert lagmedlem espresso i sitt eget lag. De bruker også de samme bildene på tvers av Facebook og Twitter kontoene sine.

Medstifter Armando Biondi´s ord er som følgende: «Frekvens med lav intensitet som bygger merkevare og tillit», og han takker det for å ha fått dem fra 0 til 1 million dollar i årlige gjentatte inntekter.

På ReadMe legger de ut ugle-startopp-maskotten sin overalt på deres nettsted, de bruker den i alle sine sosiale medier plattformer og kommunikasjonen med deres kunder, og de har det over alt på kontoret. De gjør det også morsomt.

For grunnleggeren Greg Koberger betyr repetisjonen at «kundene våre kjenner owlbert nå, men enda viktigere, de vet at selskapet vårt er litt annerledes.»

Den beste måten å bygge et merkevare begynner med deg selv

Når du starter fra ingenting, er du den beste merkevaren du kan bygge for din virksomhet. Dette er boken som førte folk som Jason Fried, Neil Patel og Leo Widrich til å bygge både personlige merker og selskapets merkevare fra bunnen av.

  • Nyheten er basert på det som inspirerte deg til å starte en virksomhet i det hele tatt.
  • Tidlig er repetisjon lett fordi du kan gjøre det mot deg selv og historien din. Folk flest liker historier, og de vil alltid høre om hvorfor du startet din egen virksomhet.

Når du gjør det, vil du samle den kollektive stammen rundt deg, og du vil begynne å sitte fast i folks hoder. Gjennom repetisjon og opprettholdelse av nyhet kan du skjære ut mer og mer plass.

Før du vet ordet av det, tenker folk atferdsmessig på deg og din virksomhet. Fordi de tenker på deg, snakker de om deg og deler ditt produktet med sine venner.

Å bygge et merke handler om mer enn å gi ut grats «swag» med din logo på. Det handler om å lage historier. Produktet og firmaet ditt eksisterer for å gjøre jobber for kundene dine og hjelpe dem med å lykkes.

Det er flere verktøy og produkter i SaaS i dag enn noen gang tidligere. For hver jobb som trenger å gjøres noe med, er det mange verktøy som fyller plassen. Til syvende og sist er merkevaren din det som skiller bedriften og produktet ditt i hodet til kundene dine. Merkevare er det du trenger å fokusere på for å kunne konkurrere i dagens overfylte markeder.

Kilder:

Av Stian Bekstrøm

Student ved Høyskolen Kristiania

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *