Hvorfor Google analytics?

Hei. Da var vi i gang med del 4 av faget digital markedsføring, som er den siste delen av dette semesteret. I denne delen vil vi gå gjennom en rekke spennende temaer som jeg vil skrive om og dele med dere her. Vi har allerede vært igjennom mange interessante temaer i de tidligere delene, og jeg er sikker på at det vil dukke opp flere i denne delen av faget.

I dette innlegget vil jeg skrive om google analytics. Jeg vil fokusere på hvordan jeg om min gruppe har gjort det ved opprettelse av nettbutikk, men også hva som er fordelene med det.

Hva er google analytics?

Google analytics er en tjeneste som google tilbyr, eller mer konkret sagt et analyseverktøy. Den gir deg muligheten til å gi deg en oversikt over hvordan din eller en annen nettside gjør det. Tjenesten gir deg en statistikk, som kan vise til ulike elementer som nettsiden generere. Dette kan være for eksempel;

  • Hvor mange brukere som har besøkt nettsiden (innenfor valgt tidsrom)
  • Hvem disse brukerene er
  • Hva brukerne gjør inne på nettsiden (F.eks. scroll og click)
  • Hvilken deler av nettsiden brukerne er på

Det er veldig mange ulike muligheter for hva man kan velge å få statistikk og informasjon på gjennom google analytics. Disse punktene ovenfor er bare noen få eksempler på hva man kan se.

(Bilde av Myriam Jessier, hentet fra unsplash.com)

Hvordan starte med google analytics?

Det er enkelt å starte med google analytics. Det første man må gjøre er å opprette en bruker/konto. Deretter når du har opprettet en bruker får du muligheten til å «konfigurere helt gratis». Når du har kommet inn der må du føre inn «kontonavn», «områdekonfigurering» og «detaljer» om bedriften din. Når dette er gjort må du «opprette et universal analytics område». Her må du skrive inn din nettadresse. Så får du muligheten til å føre inn ytterligere informasjon om din bedrift.

Selv om dette kanskje høres ganske vanskelig ut, er det egentlig ganske rett frem. Jeg vil anbefale å se på denne videoen, som har hjulpet meg veldig når jeg selv skulle sette opp konto.

Hvordan vi brukte google analytics

Når vi i forrige del av faget fikk i oppgave å sette opp en egen nettside, tok vi i bruk google analytics. Vi gjorde dette ganske tidlig, fordi vi ønsket å se forskjellen og progresjonen nettsiden vår hadde, før vi startet å markedsføre og etter vi hadde markedsført produktet og nettsiden. Før vi hadde begynt å markedsføre, var det veldig få brukere som var inne på nettsiden. Men etter vi hadde begynt med markedsføringen kom det flere og flere, noe som var veldig spennende og motiverende. Da fikk vi en oversikt over hvilken markedsføring som funket, og hva som ikke funket. Den økende trafikken på nettsiden kom gjennom reklamering på sosiale medier, og da var det ikke lenger et spørsmål hva som var den «rette måten» for oss.

Men hvorfor bruke google analytics?

Som jeg har nevnt tidligere er google analytics er veldig godt analyseverktøy. Tjenesten kan hjelpe deg med å få et veldig spesifikt innblikk, og en oversikt over viktig informasjon som kan hjelpe deg å forbedre nettsiden og markedsføringen av den. Du får en oversikt over hvor de ulike brukerne kommer fra, om dette er gjennom markedsføringen eller utenom. Dette er informasjon som kan hjelpe deg med å forbedre markedsføringen, som vil kunne være en faktor i økt trafikk til nettsiden. Man får også en oversikt over hvilken ulike deler av nettsiden brukeren er på. Dette kan være med på å vise deg hvordan du skal kunne gjøre det enklere å få brukerne dit du ønsker å få dem, til for eksempel «produktsiden».

Men for å komme til poenget, så vil jeg sterkt anbefale google analytics. Dette er en tjeneste som kanskje akkurat din nettside trenger. Det kan være med på å øke kvaliteten, og resultatet som du ønsker å få ut av din nettside. Om jeg skulle skrevet om alle fordelene og muligheten som man får med google analytics ville dere nok gått lei. Derfor anbefaler jeg dere å undersøke litt selv, og se om kanskje google analytics er noe for dere. Håper dette var interessant lesning!

Kilder

https://www.youtube.com/watch?v=byDhOE1Nf78&t=535s

Av Stian Bekstrøm

Student ved Høyskolen Kristiania

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *