Søkemotoroptimalisering – En faktor for suksess?

Hei. Da var vi kommet til et nytt blogginnlegg, hvor jeg vil ta for meg temaet søkemotoroptimalisering (SEO). Dette er et tema jeg tror vil være interessant for de fleste, og som vil kunne være til hjelp for alle som drifter en nettside. Ved å tilegne seg kunnskaper innenfor et slikt tema i dagens samfunn, vil dette kunne være med på å hjelpe deg med å skape suksess for din nettbutikk, eller en eventuell nettside.

Jeg vil begynne dette innlegget ved å forklare kort om hva søkemotoroptimalisering er, og hensikten med det. Deretter vil snakke litt om fordelene ved bruk av SEO, og hvorfor det er så viktig.

(Bilde av Merakist, hentet fra unsplash.com)

Hva er søkemotoroptimalisering?

Søkemotoroptimalisering, også kalt SEO handler i hovedsak om å oppnå en høy rangering i søkemotorer for en nettside. Med andre ord skape høyere synlighet for nettsiden.

Som de fleste vet er google den største søkemotoren vi har den dag i dag. Så det å kunne oppnå høy synlighet på et slikt sted vil være en stor fordel for en nettside. Hver eneste dag foregår det søke av alle slag på google, noe som gjør google til en veldig verdifull søkemotor. Uten å være påståelig, vil jeg si at de fleste søke som skjer på nett, skjer gjennom google. Når noen vil finne et produkt, en nettside, et svar eller annet er google «go-to» søkemotoren for dette. Og det er akkurat dette som gjør google så verdifull. Derfor vil det være en stor fordel for hver og en nettside å skape en høy plassering på google. Dette vil være med på å skape høy synlighet, mer trafikk og god markedsføring for en hver nettside.

For å vise til dette ved et eksempel i praksis, kan vi ta for oss XXL sin nettside. Om du nå trengte nytt treningstøy, og du tenkte å gå på nett for å se på utvalget og bestemme deg for hva du vil ha. Du trykker deg inn på google og søker på «treningstøy». Da vil XXL komme opp som et alternativ helt på toppen av resultater. Dette er hva man kan kalle god søkemotoroptimalisering. Det handler rett og slett om hvor godt en nettside prestere i en søkemotor.

De største fordelene med søkemotoroptimalisering (SEO)

  • Større synlighet av nettsiden
  • Markedsføring av nettsiden
  • Mer trafikk til nettsiden
  • Bedre merkevarekjennskap

For for eksempel en nettbutikk vil alle disse punktene kunne være med på å øke antall kunder og salg, og vil i det lange løp kunne være en faktor for suksess for din nettbutikk eller nettside.

(Bilde av Myriam Jessier, hentet fra unsplash.com)

Hvorfor er søkemotoroptimalisering så viktig?

I følge bestwebdesign.no så kan man beskrive viktigheten av søkemotoroptimalisering gjennom noen generelle punkter:

  • Forbedrer brukervennligheten: Det er lett å tro at søkemotoroptimalisering bare handler om søkemotorer, men det er feil. SEO handler også om å forbedre brukervennligheten på nettsider. Det google ønsker å levere til sine brukere er relevans og brukervennlighet, og derfor prioriteres nettsider som scorer godt på disse.
  • Høyere kvalitet på trafikken: Trafikk som er organisk er det beste trafikken. Dette handler om at når folk faktisk søker etter et behov, som din bedrift kan dekke, betyr dette at treffet er organisk. Når det er organisk og ikke gjennom en annonse, fremkommer også treffet som mer genuint.
  • Fordel over konkurrenter: Når det er to nettsteder eller konkurrenter som tilbyr det samme, vil den med en søkemotoroptimalisert nettside ha en større sannsynlighet for å oppnå kunder og eventuelle salg.
  • Økt trafikk: For å oppnå mer trafikk på nettsiden, vil det alltid være en fordel å ha en høy plassering i resultatene. De fleste vil trykke seg inn på en av de øverste forslagene.
  • Organisk trafikk: Den beste konverteringsfrekvensen oppstår gjennom organisk trafikk for en stor andel av nettsider. Med andre ord ved en god posisjonering i søkemotorer, vil du kunne vinne over flere kunder enn vanlig. (bestwebdesign)

Oppsummering

SEO er veldig viktig for hver og en nettside eller nettbutikk som ønsker å oppnå suksess. Ved å kontinuerlig jobbe for å optimalisere, vil jeg uten tvil tro at man vil kunne skape vekst og gode resultater innad i din bedrift eller nettside. Som jeg har nevnt i tidligere innlegg, så er det å skape synlighet og kjennskap til merkevare, bedrift eller nettside essensielt for å oppnå de resultatene hver og en setter for seg selv. Jeg anbefaler dere å lese dere opp på dette temaet, for det kan være svært nyttig, og kan kanskje hjelpe akkurat deg? Håper det var interessant lesning. Stay tuned!

Kilder:

https://www.bestwebdesign.no/news/2019/01/sokemotoroptimalisering-hvorfor-skal-du-prioritere-det/

Av Stian Bekstrøm

Student ved Høyskolen Kristiania

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *