Caseoppgave – Amnesty

Da var det på tide med et nytt innlegg. Dette innlegget vil være litt annerledes, ettersom vi har fått en case vi skal skrive om. Min rolle i denne oppgaven er at jeg nylig har søkt på en stilling som markedsføringsspesialist i Amnesty International Norge. Selve oppgaven går ut på å skrive om ulike temaer tilknyttet Amnesty. I dette innlegget vil jeg gå innom temaer som digital kanaler, måling og analyse av trafikk og om SEO, alle i tilknytning Amnesty.

Hvordan Amnesty benytter seg av digital kanaler

Amnesty tar i bruk flere ulike digitale kanaler. Dette er plattformer som Instagram, Facebook og Twitter. Gjennom disse digitale kanalene ønsker Amnesty å skape et større engasjement rundt menneskerettighetene. De ønsker å spre budskapet om viktigheten rundt likerett blant alle mennesker.

Amnesty jobber for å vise oss hva som virkelig foregår rundt om i verden. De ønsker å dele et budskap og spre så mye informasjon som mulig, slik at dette skal trigge oss «uvitende» om å bidra, og gi det vi kan, smått eller stort.

Kundereisen

Ettersom veldig mange av oss ikke opplever disse ulike bruddene på menneskerettighetene, tenker vi ikke så mye på dette. Avstandene er for stor. Det er akkurat dette Amnesty jobber mot, å skape engasjement og å se de som trenger å bli sett. Ved å aktivt jobbe for å vise oss over digitale kanaler hva som foregår i rundt om i landet, vil dette bidra til å skape engasjement fra å gi støtte, selv om en ikke opplever disse menneskerettighetsbruddene selv. Å gi eventuelle kunder en følelse av at de bidrar, og er med på å skape en forskjell vil være veldig viktig.

(Bilde av Christian Lue, hentet fra unsplash.com)

Måling og analyse av trafikk

En av de viktigste målsetningen for Amnesty vil vel lande på det å oppnå høyest mulig salg gjennom digital markedsføring. Det å styrke omdømmet vil også være et godt mål, ettersom dette kan være med på å skape vekst og engasjement. Om Amnesty ville hatt et større fokus på det å faktisk vise det norske folk at det de gjør, skaper en forskjell, ville kunne være med på å skape vekst. Dette vil gi mulige kunder en større trygghet, og vil kunne være med på å styrke engasjementet folket har til Amnesty.

Ved hjelp av google analytics, vil det være mulig å kunne forbedre alt fra nettsider til kampanjer, slik at Amnesty vil få et bedre helhetlig resultat. Det er essensielt for en hver bedrift å kunne analysere sin nettside, for å kunne se hvor det finnes forbedrings potensialet, og hvor det allerede funker bra. Ved å aktivt gjøre endringer, for å så analysere og se om det har gjort en forskjell, vil være til stor hjelp. For eksempel det å analysere kampanjene, for å så finne ut hvilken som har gode resultater, og hvilken som ikke presterer godt. Da kan de bruke denne informasjonen for å plukke ut elementer av kampanjen som presterer godt, for å bruke samme «tvist» i det videre løp.

Det er også viktig å analysere selve trafikken de får på nettsiden. Da kan de se hvilken markedsførings kanaler som skaper engasjement og som tiltrekker seg mest trafikk. Da vil det være en god ide å kunne forbedre de som kanskje ikke skaper så mye trafikk. Amnesty kan eventuelt ta noen elementer fra de kanalene som presterer godt, og bruke de på kanaler som ikke presterer like godt.

(Bilde av Merakist, hentet fra unsplash.com)

Synlighet og søkemotoroptimalisering (SEO)

Amnesty sin synlighet i organisk søk den dag i dag er ganske godt. Når jeg søker på menneskerettigheter ligger de på topp 5. Det er fortsatt forbedringspotensialet, men Amnesty har god synlighet. Det er enkelt å finne frem, og jeg vet at mange er godt kjent med hva Amnesty er og hva de står for.

Det at Amnesty er godt synlig vil være med på å skape trygget hos personer som ønsker å gi støtte. Det er lettere å skape engasjement og vekst når man er godt synlig, og fremstår som profesjonelle og seriøse.

Eksempler på tiltak innenfor SEO som vil ha en positiv effekt

  • Forbedre brukervennligheten – Nettsider som er gode på brukervennlighet, relevans og kvalitet blir prioriter først av google.
  • Relevante søkeord – Å ha mange relevante søkeord som flest folk ville brukt når de leter etter en organisasjon å donere eller gi støtte til er viktig for å øke synligheten.

Søkemotoroptimalisering spiller en stor rolle, spesielt tilknyttet Amnesty. For å kunne øke antall donasjoner og oppnå flere «støttere», vil det være veldig viktig å være godt synlig. Jeg vil tenke meg at de fleste som ønsker å donere til en god sak, vil velge en av de mest kjente. Så jo mer kjennskap Amnesty kan klare å oppnå til det norske folk, jo mer støtte vil de kunne klare å samle inn.

Kilder

https://amnesty.no/

Av Stian Bekstrøm

Student ved Høyskolen Kristiania

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *