Fordelene med å markedsføre på Instagram

Hei, da var det på tide med et nytt innlegg. I dette innlegget vil jeg fokusere på markedsføring. Jeg vil starte dette innlegget med å snakke litt generelt om markedsføring, for å så sikte meg litt mer inn på markedsføring på Instagram. Dette er både spennende og svært nyttig, så følg med!

Markedsføring går i hovedsak ut på å skape synlighet for produkter, tjenester, virksomheter og mye annet. Markedsføring høres kanskje i bunn og grunn ganske lett ut, men det skal sies at å markedsføre på en «vellykket» måte, er litt mer komplisert enn det høres ut som.

For å mestre det å markedsføre på en god måte, skal det mange underliggende elementer til. Man burde ha opprettet et ganske klart bilde av markedet rundt det en markedsfører. Ikke bare markedet, men også konkurransebildet, behov og etterspørsel og forbrukerene man ønsker å nå ut til. Om jeg skulle snakket om generelt markedsføring, ville dette innlegget blitt alt for langt. Dette innlegget skal handle om markedsføring på Instagram. Men en ting er sikkert og vist, kreativitet slår nesten aldri feil.

Instagram

Nå har jeg hatt en veldig kort introduksjon på markedsføring, så da er det vel på tide med en introduksjon til Instagram.

Instagram er en plattform, eller med andre ord et sosialt medium. Dette er en godt brukt markedsføringskanal, som er basert på det å poste bilder og videoer. Det å markedsføre på Instagram er strategisk smart. Dette kommer av at Instagram har utrolig mange brukere, og den typiske bruker er gjerne inne på Instagram flere ganger daglig. Instagram har en del underliggende elementer som gir en markedsfører en stor fordel. Dette er elementer som Hashtags og stories.

(Bilde av Alexander Shatov, hentet fra unspalsh.com)

Fordelen med Hashtags #

Hashtags som også kan bli kalt emneknagg, er et symbol som gjør det enklere å finne innlegg som er basert på en emne. Ved å bruke hashtags på Instagram, øker du sannsynligheten betraktelig for at andre finner bilder eller videoer som du legger ut. For en markedsfører er dette gull verdt. Ved å legge til relevante hashtags til innleggene, gjør dette at flere kan finne deg og dine innlegg. Dette kan resultere i å få enda flere «likerklikk» og følgere. Du kan også bruke disse selv, for å finne inspirasjon og relevante brukere å komme i kontakt med.

Fordelen med stories

Stories er en funksjon som gjør at du ikke trenger å være redd for at innlegget ditt blir bortglemt i alle innleggene som legges ut daglig på Instagram. Det som er så bra med stories er at den blir liggende i toppen av feeden til alle brukere som følger deg. Dette er en veldig kjent funksjon, og som den typiske bruker ofte ser. Den ligger ute i 24 timer, noe som gjør at alle dine følgere har veldig god tid på å se den. Dette er noe som en hver markedsfører kan dra nytte av.

(Bilde av Jon Tyson, hentet fra unsplash.com)

Testing og analysering

Noen legger bare ut bilde når det selv passer for en. Dette er selvfølgelig helt greit. Men om du vil dra maksimalt nytte av Instagram er det viktig å teste seg fram slik at en vet når det beste tidspunktet på døgne å legge ut et innlegg er. Dette gjør du ved å se når det er størst engasjement rundt innleggene, om det er morgen, ettermiddag eller kveld. Trikset er å se når dine følgere er mest aktivt, gjennom «likerklikk» og kommentarer. Ved å gjøre dette får du best utbytte av et hvert innlegg du legger ut på profilen.

Et annen fordel med Instagram er biografi, eller som de fleste kaller det bio. Dette er en seksjon på din profil hvor du kan legge ut informasjon om deg selv. Her kan du markedsføre for deg selv, gjennom å skrive om deg selv og legge til linker til nettsider og andre sosiale kanaler. Ved å gjøre dette for dine følgere mulighet til å finne deg hvor du selv ønsker. Dette er viktig å dra nytte av.

Oppsummering

Instagram er en veldig god markedsføringskanal. Alle de ulike funksjonene som Instagram har gir deg er stor fordel, og som øker sannsynlighet for å skape vekst. Det er som sagt også ekstremt mange brukere inne på denne plattformen, noe som er gull hver markedsfører.

Kilder:

https://unsplash.com/

Av Stian Bekstrøm

Student ved Høyskolen Kristiania

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *